Mari Kita Menguji Minda!

Posted: June 5, 2013 in Info
Tags:

Besar kemungkinan anda katakan, ‘A bird in the bush,’! dan Jika ini yang anda katakan, sebenarnya anda gagal melihat Perkataan THE diulang sebanyak dua kali. Maaf, teliti semula.

Besar kemungkinan anda katakan, ‘A bird in the bush,’! dan Jika ini yang anda katakan, sebenarnya anda gagal melihat Perkataan THE diulang sebanyak dua kali. Maaf, teliti semula.

 

 

Kira setiap ‘ F ‘ dalam teks di bawah

(Lihat di bawah) Berapa banyak ? Salah, semuanya 6 – betul, tak tipu. Baca lagi sekali ! Betul, buat semula dan cuba cari 6 huruf F sebelum anda skrolnya ke bawah Alasan sebenar adalah Otak tidak dapat memproses ‘OF’ Sukar untuk dipercayai atau apa?. Semula dan lihat lagi. Sesiapa yang dapat mengira kesemua 6 huruf ‘F’ hanya sekali lihat merupakan seorang yang genius. Memiliki ketajaman fikiran. Daripada universiti Cambridge.

(Lihat di bawah)
Berapa banyak ? Salah, semuanya 6 – betul, tak tipu. Baca lagi sekali ! Betul, buat semula dan cuba cari 6 huruf F sebelum anda skrolnya ke bawah
Alasan sebenar adalah Otak tidak dapat memproses ‘OF’ Sukar untuk dipercayai atau apa?. Semula dan lihat lagi. Sesiapa yang dapat mengira kesemua 6 huruf ‘F’ hanya sekali lihat merupakan seorang yang genius. Memiliki ketajaman fikiran. Daripada universiti Cambridge.

 

 

Olny srmat poelpe can raed this. I cdnuolt blveiee that I cluod aulaclty uesdnatnrd what I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn’t mttaer in what oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is that the first and last ltteer be in the rgh it pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Amzanig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed this psas it on !!

Ujian ini telah dikeluarkan dan digunakan di negeri Jepun satu tugasan dan ujian IQ di Universiti terutama digunakan pada bahagian IT. Ujian ini diselesaikan sekitar 15 minit di Jepun. Mari kita sama ada anda setanding dengan mereka ataupun tidak?

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s