Trend Colour Block Lelaki

Posted: June 6, 2013 in Fesyen
Tags: ,

Nak cerita sikit pasal trend fesyen terkini yang melanda negara kita. Kalau kita tengok banyak pengaruh fesyen2 dari Korea telah meresap masuk dan menjadi ikutan muda-mudi di negara kita. Lelaki juga tidak ketinggalan dalam hal ini walaupun ada sedikit kepayahan dalam memilih fesyen terkini. Namun, ianya tidak menjadi sukar bagi lelaki metro yang bijak dalam berpenampilan bagi melambangkan keperibadian diri, karisma dan aura masing2. Selain gaya urban yang sememangnya global…mau cerita juga pasal gaya atau tren colour blocking yang sangat polupar pada ketika ini dilakangan pencinta fesyen dan pengikut2 perkembangan fesyen dalam negara.

Apa itu Colour Blocking? Errrmmm….senang cakap adalah pilihan warna2 yang kontra yang disuai padan. Dengan kata lain, bukan dalam tona warna yang sama dan tidak bersebelahan dalam susunan warna.

Pola Warna

Hehehehe…sekarang dah tak perlu lagi nak match kaler baju ngan kaler seluar apa? Main tangkap muat ja asal sedap dipandang mata.

Color blocking for men 1

Kalau orang yang tidak peka kepada perkembangan fesyen masa kini pasti keluar dari mulut dorang ” Ehh…tak reti2 ke die ni match2 pakaian die…main pakai jee…” Hehehehe…ubah slang skit… Hehehehe…tapi. apa pun colour blocking hanya kepada mereka2 yang berani. Masalah suai padan dalam berpakaian bagi saya untuk fesyen colour blocking telah selesai. Sejujurnya saya memang suka gila dengan colour blocking ni! So..saya nak share beberapa gambar bertemakan colour blocking untuk lelaki…..Enjoyy!🙂

Serius aku memang fanatik dengan fesyen kasut macam ni!!!!

Serius aku memang fanatik dengan fesyen kasut macam ni!!!!

Comments
  1. muhd fuad says:

    sape bole tlg bgtau ap jename ksot nie,,,,aku nak beli la

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s