Bau Ketiak Lelaki Mampu Menjadi Penawar Stress Wanita?

Posted: June 17, 2013 in Berita, Info
Tags: , , , , , , , , , , , , ,

beckham-calendar1

 

As Salam. Pagi ni mau buat entry yang hot sikit…hehehehe….tadi time on the way pi keja tengah drive dengar info hot kat radio HotFM…hehehee….so pepagi ni mau share tentang fakta tersebut! Pelik tapi benar… hehehe… J

Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini bau ketiak lelaki sengaja “diproses” daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh “digoda” dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian disapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood yang disapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik. Selain boleh menceriakan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang.

 

Fakta dari University Pennsylvania (bhgn biologi manusia) membuat kajian dan membuktikan bhw peluh lelaki dapat membantu wanita menurunkan tekanan dan melancarkan perjalanan haid.

Kesian ngan wanita2 yang dijadikan bahan ujikaji tu…siap si sapu wangian dari ketiak lelaki…hehehe…tapi fakta tetap fakta! So, wanita2 diluar sana…kalau tension pi lah cari lelaki dan cium ketiaknya untuk kurangkan stress anda! Hahahahaha…

Comments
  1. IbuCergas says:

    Hahahaha.. takkan la sesaje nak p carik lelaki untuk bau ketiaknya.. erkk. Kajian pasal ni banyak. Fakta menarik, tapi kene test hanya bila dah kahwen. Hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s